شهرداری از حال و روز بازارچه کالاهای مرزی نقده چه میداند؟
شهرداری نقده در واکنش به اتفاقاتی که در زیرپوست بازارچه کالاهای مرزی نقده اتفاق می افتد با یک تکذیبیه از کنار مشکلات آن گذشت.
به گزارش سولدوز ۲۴؛ شهرداری نقده در پاسخ به سؤال این پایگاه خبری درباره خریدوفروش مغازههای بازارچه کالاهای مرزی از قول مدیر بازارچه نوشته ” تا بدین لحظه هیچگونه گزارش یا مدارکی مبنی بر خریدوفروش مغازههای فوقالذکر واصل نشده است و مطلب درج شده در کانال خبری سولدوز ۲۴ تأیید نمیگردد.”
در پایان این جوابیه که فقط در کانال تلگرامی شهرداری نقده منتشر شده با هشدار به غرفهداران بازارچه کالاهای مرزی آمده است: “بدیهی است: هرگونه خریدوفروش مغازهها، فروش بیتالمال (مال غیر) محسوب شده و توسط مراجع قضایی پیگرد قانونی و برخورد بدون اغماض به دنبال خواهد داشت. “
بازار پررونق خرید و فروش امتیاز غرفه های بازارچه کالاهای مرزی نقده
بررسیهای خبرنگار سولدوز ۲۴ نشان میدهد که برخلاف تکذیبیه شهرداری، کار خریدوفروش در این بازارچه از سالها قبل جریان دارد. آنطور که کسبه بازارچه کالاهای مرزی میگویند حالا از مستأجران قبلی این بازارچه شاید به تعداد انگشتان دست باقیمانده باشد و اغلب غرفهداران آن مستأجران جدیدی هستند که با پرداخت مبالغ قابلتوجهی پول به مستأجران قبلی به قول خودشان امتیاز مغازه موردنظرشان در بازارچه را میخرند و ساکن میشوند.
یکی از کسبه این بازارچه که بهشرط افشانشدن نامش در این گزارش به خبرنگار ما گفت: کسانی که در بازارچه کالاهای مرزی مشغول فعالیت هستند هزینههایی از قبیل سرامیک، دیوارکشی، نصب درب و پنجره و غیره انجام دادند و طبیعی است که یا شهرداری باید هزینههای آن را بپردازد یا کسانی که متقاضی فعالیت در این بازارچه هستند.
او افزود: اغلب مستأجران جدیدی که به این بازارچه نقلمکان کردند هزینهای مستأجر قبلی را پرداخت کردند و بین خریدار و فروشنده قراردادی هم وجود دارد و این موضوع پنهانی نیست.
اکنون این سؤال مطرح است که آیا اصلاً کسبه بازارچه اجازه خریدوفروش آنچه امتیاز مغازههای بازارچه مینامند را دارند؟ از نظر قانونی مجازند یا نه؟ مستأجران تا چه اندازه مجاز به هزینهکردن در غرفههای بازارچه هستند؟
شهرداری مستأجرانش در بازارچه کالاهای مرزی را می شناسد؟
یکی دیگر از مشکلات این بازارچه این است که چند سالی میشود شهرداری نقده قرارداد اجاره با مالکان مغازهها را تمدید نکرده و مشخص نیست اصلاً در این مدت اجاره بهایی به شهرداری پرداخت شده یا نه؟ شهرداری میداند ماهانه چقدر باید از محل اجارهبهای مغازههای شهرداری درآمد داشته باشد؟ آخرین تمدید قرارداد مربوط به چه سالی است؟ چرا مکاتبات در این باره بلافاصله بعد از رسانهای شدن آن آغاز شده است؟ افزایش نرخ کرایهها که موجب گلایه برخی غرفهداران شده بر چه اساسی است؟
یک کسبه دیگر این بازارچه میگوید: اغلب مغازهداران هر ساعتی دوست داشته باشند غرفههایشان را باز میکنند و هر ساعتی هم خواستند میبندند و میروند که این باعث از رونق افتادن بازارچه شده است.
این فعال در بازارچه کالاهای مرزی میافزاید: قبلاً شخصی مدیر بازارچه بود که به کسبهای که دیر میآمدند اخطار میداد و همین باعث شده بود در مدت کوتاهی نظم به بازارچه برگردد؛ اما در حال حاضر به نظر میرسد نظارتی در این باره وجود ندارد.
آنطور که خبرنگار سولدوز ۲۴ متوجه شده؛ از حدود ۱۱۰ باب غرفه بازارچه کالاهای مرزی تعداد قابلتوجهی بهعنوان انباری استفاده میشود که خلاف اهداف بازارچه است و برخی دیگر هم مغازههایشان را بدون اینکه به شهرداری واگذار کنند خالی نگه داشتند تا از پرداخت اجارهبها فرار کنند و دنبال یک مشتری برای فروش امتیاز مغازهای هستند که شهرداری در اختیارشان قرار داده است.
بی جا نیست اگر برخی از اعضای شورای شهر از سفارش برادرزاده و خواهرزادههایشان برای استخدام در شهرداری فراغت پیدا کنند این مشکلات را مورد رصد و پایش قرار دهند تا احیاناً در آینده متهم به ترک فعل نشوند.
بد نیست شهردار نقده هم بعد از اتمام مأموریت تهران ضمن پاسخگویی به افکار عمومی و شورای شهر، مشکلات بازارچه را سروسامان دهد تا شاید در ایامی که زائرین اربعین حسینی از نقده گذر میکنند بازارچه کالاهای مرزی اندکی توجهشان را جلب کند وگرنه بازی با جداول شهر جزو وظایف ذاتی هر شهرداری است.
انتهای پیام/
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید