تکذیب مرگ دریاچه ارومیه
مجتبی ذوالجودی، معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: آبگیری دریاچه ارومیه در سال آبی جاری مجموعاً ۸۵۰ میلیون متر مکعب بوده که حدود ۱۶۰ میلیون متر مکعب آن از سد کانیسیب، ۳۶۹ میلیون متر مکعب از سدهای داخل حوضه آبریز دریاچه ارومیه، بهویژه سد شهید کاظمی بوکان رهاسازی شده […]
مجتبی ذوالجودی، معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: آبگیری دریاچه ارومیه در سال آبی جاری مجموعاً ۸۵۰ میلیون متر مکعب بوده که حدود ۱۶۰ میلیون متر مکعب آن از سد کانیسیب، ۳۶۹ میلیون متر مکعب از سدهای داخل حوضه آبریز دریاچه ارومیه، بهویژه سد شهید کاظمی بوکان رهاسازی شده است.
وی ادامه داد: امسال گرمای بسیار شدیدی را تجربه میکنیم و افزایش شدید تبخیر باعث شده است، بر اساس آمار وزارت نیرو از ۱۰ خرداد تاکنون تراز دریاچه ارومیه حدود ۲۴ سانتیمتر کاهش پیدا کند، هفتههای گذشته تبخیر بسیار زیاد شده بود و این کاهش تراز را رقم زد.
معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: دریاچه ارومیه هنوز حدود ۹۶۰ میلیون متر مکعب آب دارد و این مقدار آب در ۴۰۸ کیلومتر از مساحت دریاچه وجود دارد لذا این امید را داریم که دریاچه به شرایط خوبی بازگردد. تبخیر در این تابستان بسیار شدید است و ممکن است شرایط دریاچه تا پاییز از این هم بدتر شود اما از اواسط پاییز بارندگیها مجدداً آغاز میشود، تبخیر کاهش پیدا میکند و دریاچه مجدداً آبگیری میشود، در نتیجه دریاچه خشک نخواهد شد.
ذوالجودی با تصریح به اینکه هیچکس منکر بحران دریاچه ارومیه نیست و باید به این بحران پرداخته شود، تأکید کرد: اما جملاتی مانند مرگ دریاچه ارومیه که مطرح میشود به هیچ وجه درست نیست. ما در حال پشت سر گذاشتن یک تابستان خشک هستیم و به همین دلیل است که تصاویر ماهوارهای دریاچه نیز نگرانکننده هستند اما با عبور از این تابستان سخت، دریاچه ارومیه جان دوبارهای میگیرد. پیشبینیهای بلندمدت اقلیمی که البته تا ۶۵ درصد درست هستند، نیز پیشبینی میکند که بارندگی در حوضه آبخیز دریاچه ارومیه افزایش پیدا خواهد کرد.
وی اظهار کرد: اوضاع نابهسامان تالابها تنها مربوط به کشور ما نیست، این شرایط متوجه همه دنیاست و بسیاری از تالابها در کشورهای مختلف جهان شرایطی مشابه با دریاچه ارومیه را تجربه میکنند. بین سالهای ۱۹۷۰ تا ۲۰۱۵، ۳۶ درصد تالابهای جهان از بین رفته است و از سال ۱۹۰۰ تاکنون بالغ بر ۷۰ درصد تالابهای دنیا از بین رفته است یا روند نابودی آنها تسریع شده است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید